Regels en vergunningen horeca

Algemeen

Wilt u een horecagelegenheid beginnen in Amstelveen? Hier leest u wat u moet regelen en aan welke regels en voorwaarden u moet voldoen.

Check het omgevingsplan

Allereerst is het belangrijk te controleren of het omgevingsplan horeca toestaat op uw gewenste locatie en onder welke voorwaarden. Kijk op Regels op de kaart via het Omgevingsloket of neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier van Loket Bouwen en Vergunningen. Is het niet toegestaan? Dan kunt u een omgevingsoverleg met ons aanvragen.

Vraag de nodige vergunningen aan

Als uw horecagelegenheid binnen het omgevingsplan past en aan de Alcoholwet (overheid.nl) voldoet, kunt u de volgende vergunningen aanvragen:

Meld de opening bij het Omgevingsloket

U mag uw horecagelegenheid alleen gebruiken als deze voldoet aan de (milieu)eisen uit het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal). Meld de opening minimaal 4 weken van tevoren via het Omgevingsloket.

Brandveiligheid horecagelegenheid

Verwacht u meer dan 50 personen in uw horecazaak? De eisen voor brandveiligheid vindt u in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Denk aan vluchtroutes en het opdelen van het pand in brandveilige zones.

Controleer via het Omgevingsloket of u een ‘Omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik’ nodig heeft. Gaat u verbouwen of het gebouw anders gebruiken? Meld dit dan bij het Omgevingsloket.  

Meer geluid tijdens een evenement

Wilt u bij een evenement in uw horecagelegenheid meer geluid maken dan toegestaan volgens het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal)? Maak dan een melding voor een incidentele festiviteit.

Horecabeleid Amstelveen

Het horeca uitvoeringskader geeft uitleg over de regelgeving van het horecabeleid. U kunt het horeca uitvoeringskader opvragen per e-mail via apv@amstelveen.nl.